Wednesday, November 28, 2012

Ne pregatim de Craciun

Unii mai bine decat altii.
Duminica trecuta a fost, in traditia Britanica, Stir up Sunday. Si am sa o iau putin pe cai ocolite si am sa va explic ca, din vremuri haat, departe, Budinca de Craciun era cam singurul lucru dulce prezent pe masa supusilor Majestatii Sale. Si aia... cu untura :)
Pe scurt, e un amestec lipicios si greu de muulte fructe uscate, de mirodenii - ca doar aveau in cadrul Imperiului cea mai buna sursa de asa ceva - India, amestecat bine impreuna cu untura razuita (de vaca, of course) si fiarta indelung in spuza focului. Dupa ce e gata se alimenteaza cu alcool. Si nu oricum, ci periodic, timp de 5 saptamani intregi, pana la Craciun. Ce altceva sa te incalzeasca in burnita aia vesnica din Insula Regala? :))
Boon... si duminica a fost Stir up Sunday, da? Mi-a placut la nebunie ideea si, pentru ca desi urmaresc de aproape 10 ani minunatul site BBC GoodFood, am vazut pentru prima oara lucrul asta, m-am hotarat sa il mai impartasesc si altora.


aaaa... si ce am facut eu duminica? am dat foc la bucatarie, in procesul flambarii unui piept de rata. si da, n-a fost prima oara cand am facut procedeul, dar da, am avut probabil ceva ganduri mai multe in cap. in concluzie.... cautam usi noi laminate :)))


Later edit: Ca sa nu fie un post fara happy end trebuie sa zic ca am facut mincemeat



Daca vi se pare ca seamana teribil cu cazanul de smoala al lui Macbeth, nu gresiti. Numai ca aroma care se degaja din el... e fantastica!!




Sta cuminte la frigider acum. Abia astept sa fac placintelele!!

4 comments:

  1. Nu e minunea aia pe care ai facut-o si tu acum vreo 3 ani? O mai faci?! te rugaaaam!! :)

    ReplyDelete
  2. O fac, cum nu?? Tocmai ce vroiam sa scriuce am pregatit. Deocamdata am pus fructele confiate la macerat in alcool. Hic :))

    ReplyDelete
  3. As face niste inhalatii cu prosopul in cap deasupra vasului ala :)

    ReplyDelete
  4. aaah, asta am ratat!!! dar am zis ca mai fac, ce, musai sa ingineresc placintele doar de Craciun????
    si asa tine bine la frigider.. si am mancat cu lingura din oala ha haaaa :)))

    ReplyDelete